Overname Voordaan velden

Algemeen Sport

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft overeenstemming met hockeyclub MMHC Voordaan over de kaders voor een gefaseerde overname van de vier hockeyvelden in Groenekan. De gemeente zal per veld overgaan tot overname van Voordaan, zodra zowel de fundering als de toplaag van dat veld aan vervanging toe zijn.

Basisafspraak is dat Voordaan de grond onder het veld om niet overdraagt aan de gemeente, dat de gemeente het veld vervangt en vervolgens verhuurt aan Voordaan onder de standaardvoorwaarden, die voor alle veldsportverenigingen gelden.

Fasering
Het overleg met Voordaan richtte zich vooreerst op de overname van veld 2, omdat de vervanging van dat veld per direct noodzakelijk en aan de orde is. De gemaakte afspraken gelden in beginsel ook voor de overige drie velden en treden in werking zodra ook voor die velden vervanging van toplaag en fundering nodig is. Naar huidige verwachting is de vervanging van toplaag en fundering van veld 4 aan de orde in 2021, voor veld 3 in 2031 en voor veld 1 in 2035. Of de overname van de overige drie velden daadwerkelijk plaats vindt is een keuze van Voordaan die in de loop van 2016 beslag moet krijgen.
[HvdB]