De bestuurders van de stichting zijn de heren Marek Guensberg (niet op de foto), Paul Bosch van Drakestein en George Muijsson.
De bestuurders van de stichting zijn de heren Marek Guensberg (niet op de foto), Paul Bosch van Drakestein en George Muijsson.

Stichting Natuur en Landschap

Algemeen Natuur & Milieu

Woensdag 25 mei is de stichting Natuur en Landschap Lage Vuursche e.o. opgericht. De stichting heeft als doel zich in te zetten voor de natuur en de landschappelijke en cultuurhistorische waarden van Lage Vuursche e.o. en in samenhang hiermee de verkeersveiligheid in dit gebied.

Na gesproken te hebben met inwoners en omwonenden van Lage Vuursche hebben de oprichters - tevens de huidige bestuursleden - besloten dat een stichting de beste vorm is om dit doel na te streven. Veel van de bewoners menen, dat de grote waarde van het unieke landschap en de natuur van Lage Vuursche e.o. niet optimaal wordt beschermd door de gemeente Baarn en de provincie Utrecht.

Constructief
De stichting hoopt op een constructieve manier met andere partijen samen te werken voor het behoud van de natuur en de landschappelijke en cultuurhistorische waarden van Lage Vuursche e.o. Hierbij spelen onder andere aspecten, zoals het beschermen van een mooie woon- en leefomgeving, de ruimte geven aan ontwikkelingen, welke bijdragen aan de kwaliteit en de recreatieve beleving van het landschap en het op verantwoorde wijze in stand houden van particuliere landgoederen. Indien nodig zal de stichting optreden als procespartij. De stichting zal op korte termijn een bijeenkomst houden om met bewoners te spreken over (mogelijke) initiatieven.