De wandeltocht voert onder andere door het Noorderpark.
De wandeltocht voert onder andere door het Noorderpark.

Samen lopen voor Parkinson

Algemeen Natuur & Milieu

Wegens het succes van voorgaande jaren organiseert de George In der Maur Beterlopenwinkel samen met Wandelsportvereniging Jong & Vrolijk voor de vierde maal de Beter Lopen voor Parkinson Wandeltocht.

Deze recreatieve wandeltocht gaat plaatsvinden op zaterdag 4 juni a.s. U kunt die dag kiezen uit meerdere afstanden te weten: 3, 5, 10, 15, 20, 25 of 30 km. De route voert langs o.a. fraaie plekjes in Groenekan, het natuurgebied Ruigenhoek en langs de fraai gerestaureerde molen Geesina.

Opbrengst voor onderzoek
Zo'n 55.000 mensen in Nederland hebben te kampen met de ingrijpende ziekte van Parkinson. Dit is een ziekte waarbij zenuwcellen die dopamine aanmaken in de hersenen langzaam afsterven. Hierdoor kunnen boodschappen van de hersenen niet meer worden doorgegeven aan de spieren. Iedereen kan Parkinson krijgen en de diagnose heeft grote gevolgen. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor zijn of haar directe omgeving. Hoewel genezing (nog) niet mogelijk is, zijn er wel medicijnen en behandelingen om de symptomen te bestrijden, waardoor de kwaliteit van het leven van de parkinsonpatiënt verbetert. De Stichting ParkinsonFonds houdt zich bezig met het bevorderen en financieren van medisch wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte, en steunt patiënten en hun families om de gevolgen van de ziekte draaglijker te maken. De opbrengst van uw inschrijving, die slechts 6 euro per persoon bedraagt, komt ten goede van de Stichting ParkinsonFonds. Met uw bijdrage kan het ParkinsonFonds onderzoek financieren om uiteraard een geneesmiddel tegen deze ziekte te vinden, echter ook om de levenskwaliteit van Parkinsonpatiënten te vergroten.

Deelname
Iedereen kan deelnemen aan deze tocht, dus ook mensen die zelf te kampen hebben met de ziekte van Parkinson. De directeur van de Stichting ParkinsonFonds (de heer René Kruijff) wandelt zelf ook mee en is eventueel beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. De Stichting ParkinsonFonds heeft een ANBI-status zodat u weet dat het geld op de juiste plek terecht komt. U kunt zich inschrijven in de George In der Maur Beterlopenwinkel van 09.00 - 13.00 uur (vergeet niet om  6 euro mee te nemen voor uw inschrijfgeld).

Er is voldoende parkeergelegenheid en verdere faciliteiten zoals toiletten en EHBO. De koffie en/of thee is gratis.