Annemiek en zoon Luc luisteren aandachtig naar de uitleg van reparateur Albert van Noort. (foto Hiemke Knijn)
Annemiek en zoon Luc luisteren aandachtig naar de uitleg van reparateur Albert van Noort. (foto Hiemke Knijn)

Geslaagd eerste Repair Café in Westbroek

Algemeen Algemeen

Het Repair Café dat zaterdag 21 mei voor het eerst in Westbroek werd georganiseerd, zorgde voor vele enthousiaste reacties en leverde ook spontaan twee nieuwe vrijwilligers op.

Menig Westbroeker kwam verwachtingsvol het Dorpshuis binnen met een kapotte televisie, fiets, telefoon, kastlade, naaimachine, of iets anders, om na enige tijd trots en tevreden huiswaarts te gaan: 'Met een beetje hulp heb ik dat toch mooi zelf gefikst'. Tijdens het Repair Café werden de reparaties samen uitgevoerd. 'Het mooie is dat ik nu weet hoe ik m'n naaimachine moet schoonmaken. Hij loopt weer als een zonnetje'. Ook de reparateurs hielden er een goed gevoel aan over. 'De volgende keer kom ik weer helpen. Het is gezellig en je maakt een ander nog blij ook', vond naaister Bep Franken.

Westbroek Doet
Het succes van dit Repair Café smaakt naar meer. 'Westbroek Doet' wil in september nogmaals een Repair Café houden. De organisatie is aannemer Albert van Noort zeer dankbaar. Dankzij zijn 'bus met gereedschap' konden de meest uiteenlopende klussen geklaard worden.           
(Elly van Welie)