Pascale Nelemaat en Joost Hoffland in gesprek met de kinderen. (foto Hans Lebbe)
Pascale Nelemaat en Joost Hoffland in gesprek met de kinderen. (foto Hans Lebbe)

Lessen over geld

Algemeen Jeugd

Donderdag 26 mei gaf Pascale Nelemaat van Rabobank Utrechtse Heuvelrug een workshop over geld. Haar publiek was een groep kinderen van 8-12 jaar van BSO De Bonte Kraai.

Het programma dat de kinderen voorgeschoteld kregen bestond uit verschillende onderdelen die de kinderen in roulatiesysteem konden doorlopen. Zo was er een quiz ontwikkeld, waarbij onder meer werd getest of kinderen weten wat voorwerpen uit het dagelijks leven eigenlijk kosten. Ook werden allerlei vragen gesteld over geld en de waarde van geld. Kinderen konden geld met een speciale lamp testen op echtheid en ook waren er oude vertrouwde guldens te bekijken, in munt- en briefgeld. De middag werd afgesloten met een vragenrondje en discussie en een enthousiast applaus voor Pascale.

Doel
De gastles is georganiseerd in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Doel is om kinderen op speelse wijze bewust te maken van geld. Samen voor De Bilt heeft Rabobank Utrechtse Heuvelrug en BSO De Bonte Kraai, onderdeel van Kinderopvang De Bilt, samengebracht.
(Judith Boezewinkel)