Gezinsmaatjes gezocht

Algemeen Algemeen

Een halfjaar geleden is Samen Oplopen in gemeente De Bilt gestart. Dit opvoed-ondersteunings-programma is een initiatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin en Mens De Bilt. Samen Oplopen is er voor gezinnen die behoefte hebben aan steun. Heeft een gezin niemand in het eigen netwerk om deze steun te bieden, dan kan een vrijwilliger deze rol tijdelijk vervullen.

Sinds een halfjaar koppelt Samen Oplopen De Bilt zulke vrijwilligers aan gezinnen. Samen Oplopen is in gemeente De Bilt goed van start gegaan. Intussen zijn verschillende vrijwilligers aan gezinnen gekoppeld. De behoefte aan deze gezinsmaatjes blijkt groot waardoor er vraag is naar meer vrijwilligers die een paar uur per week voor een gezin willen klaarstaan.

Waarde
Er zijn veel verschillende manieren waarop iemand van waarde kan zijn. Zo kan een gezin dat net in deze gemeente is komen wonen wegwijs worden gemaakt en geholpen worden met de taal. Of een luisterend oor en gezelligheid kan worden geboden aan (een ouder) iemand die veel heeft meegemaakt. Misschien lijkt het leuk die extra paar handen te geven die iemand soms tekort komt.

Als vrijwilliger geef je aan wat jou leuk lijkt, zodat je aan een passend gezin gekoppeld wordt. De ondersteuning stopt weer als het gezin op eigen kracht verder kan. Het uitgangspunt is dat het contact voor zowel gezin als vrijwilliger plezierig is.

Meer weten?

Ben je benieuwd of dit vrijwilligerswerk bij je past? Neem dan gerust contact op met coördinator Christine Thomas. Ook als je als gezin wilt nagaan of Samen Oplopen wat voor je kan betekenen kun je contact opnemen met Christine. Zij is bereikbaar op: samenoplopen@mensdebilt.nl of tel. 06 13069608.