Dat wil ik 'effe' kwijt…

Algemeen Algemeen

De discussie over wel of niet op zondag open barst weer los. In deze jachtige tijd, waarin de rust toch al ver te zoeken is, gaan we dus overstag om onze laatste rustige dag op te offeren voor het grote geld? Nog buiten het feit dat we allemaal maar een X bedrag kunnen uitgeven en de opbrengst van die zondag in mindering komt op de andere dagen.

Zondag een dag om lekker uit te slapen, te relaxen, qualitiy time met gezin of vrienden, gaan we dit dan ook alweer opofferen voor de boodschappen? Kunnen we tegenwoordig zo slecht plannen, zelfs ondanks de late openingstijden? Aan vakanties hechten we veel waarde terwijl we wel elk weekend gaan opofferen? Ook van de weekenden kun je 'minivakanties' maken en niet altijd alleen maar met die boodschappen bezig zijn!

Zeker wij, als omwonenden (in dit geval de Looijdijk) moeten het ongelden, behalve herrie van die auto's ook vervuilende vrachtauto's om de winkels te bevoorraden. Er wordt in de discussie wel leuk geopperd dat ieder voor zich moet beslissen, maar voor ons geldt deze keuze niet, wij krijgen die overlast hoe dan ook! Is dit eerlijk: 'nee, daarom: nee'.

Ik zou het bijzonder waarderen wanneer ook naar deze mening(-en) wordt gekeken en geluisterd wordt, want ik heb sterk de indruk dat alle partijen al zo door de middenstand 'gekneed' zijn, dat er een oneerlijke concurrentie is ontstaan. En over een tussenoplossing om b.v. de eerste zondag van de maand open te zijn, - dus dan doe je een handreiking -, wordt gewoon overheen gewalst.

Hoeveel waarde wordt er nog gehecht aan de burger kun je je afvragen!

Mirjam Oorschot, De Bilt