Laatste werkzaamheden

Algemeen Algemeen

Momenteel vinden de laatste werkzaamheden plaats aan de kruising N237/N412 in De Bilt. De Provincie Utrecht heeft deze kruising in 2015 verbeterd om het verkeer nu en in de toekomst beter te kunnen verwerken.

De werkzaamheden nog tot zaterdagochtend 23 april 6.00 uur. In deze periode wordt de zuidelijke busbaan op de kruising N237/N412 gedeeltelijk opengebroken. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren moet de aanliggende rijstrook worden afgesloten. Het verkeer vanuit Utrecht richting Zeist en de Universiteitsweg (N412) kan via de overgebleven rijstroken passeren. Dit kan enige vertraging met zich meebrengen.

Asfaltlaag
In de weekenden zaterdag 23 april 6.00 uur tot maandag 25 april 6.00 uur en zaterdag 30 april 6.00 uur tot maandag 2 mei 6.00 uur wordt de laatste asfaltlaag aangebracht op de kruising en de aansluitende wegen. Tijdens deze werkzaamheden is er op de kruising alleen rechtdoorgaand verkeer mogelijk tussen Utrecht en Zeist. Het verkeer wordt om en om langs het werk geleid. Buslijnen op de Utrechtseweg (N237) kunnen gewoon doorgang vinden. De Universiteitsweg en de Soestdijkseweg Zuid zijn gedurende de werkzaamheden afgesloten ter hoogte van de kruising N237/N412. Het verkeer op deze wegen wordt omgeleid.
De fietsoversteek bij het Kloosterpark (van de Wilhelminalaan naar de Bilthovenseweg) is tijdelijk afgesloten. Fietsers worden omgeleid via het fietstunneltje onder de Utrechtseweg in De Bilt.

Omleidingen
Verkeer van/naar De Bilt wordt tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk omgeleid naar en via De Biltse Rading (afrit 30 van de A27). Verkeer van/naar het UMC wordt zoveel mogelijk omgeleid via de N237 – Waterlinieweg – A28 afrit 2. Enkel en alleen voor hulpdiensten is een doorgang gemaakt op de N412 tussen De Bilt en het UMC. Alle bedrijven en aanwonenden blijven bereikbaar.