Nieuwe inrichting voor Plutolaan en Zonneplein

Algemeen Algemeen

In de tweede week van maart begint de gemeente De Bilt met de vernieuwing van de rioolleidingen onder de Plutolaan en het Zonneplein in Bilthoven. Aan het einde van de werkzaamheden zijn ook de straten en het groen opnieuw ingericht.

De afvalcontainers gaan ondergronds en er komen extra parkeervakken en snelheid-remmende verkeersplateaus. Ook in de Neptunuslaan, Saturnuslaan en Uranuslaan gaat de schop de grond in. Tot slot richt de gemeente het afgesloten deel van het Zonneplein in als een aaneengesloten plantsoen met een wandelpad. De werkzaamheden duren tot eind van dit jaar.

Samenwerking
Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, werkt de gemeente samen met de beheerders van het gas-, elektra- en waterleidingnet, Stedin en Vitens. In maart beginnen deze partijen gezamenlijk met het vervangen van hun kabels en leidingen. Dit gebeurt grotendeels met het graven van smalle sleuven in de trottoirs, parkeervakken en groenstroken. Deze werkzaamheden vinden ook plaats in de Neptunuslaan, Saturnuslaan en Uranuslaan. In de Plutolaan en het Zonneplein vernieuwt de gemeente het riool en de buitenruimte als de kabels en leidingen gereed zijn.

Tijdelijke omleiding
Gemeente en nutsbedrijven vervangen het riool en de kabels en leidingen tot in de Planetenbaan, gezien vanaf het Zonneplein. Dat betekent, dat die kruising ergens in het najaar tijdelijk is afgesloten en het verkeer op de Planetenbaan wordt omgeleid wanneer de gemeente daar aan de gang is. De bus rijdt dan even via de 1e Brandenburgerweg en de haltes langs de Planetenbaan zijn tijdelijk buiten gebruik. Meer informatie vindt u op www.debilt.nl/projecten.