Lentemarkt

Algemeen Algemeen

Zaterdag 23 april organiseert werkgroep Oost-Europa in samenwerking met zorgboerderij Nieuw Toutenburg in Maartensdijk. van 9.30 tot 15.00 uur een  Lentemarkt

Op het terrein van zorgboerderij Nieuw Toutenburg (Dorpsweg 85) in Maartensdijk zijn de pasgeboren lammetjes van dichtbij te bekijken en er is een schaapscheerder aanwezig die iets vertelt over de kunst van het schapen scheren. Ook is er een veearts aanwezig die iets vertelt over zijn beroep. Voor de kinderen is er genoeg te doen. Zo staat er een springkussen, kan er een ritje worden gemaakt met een huifkar en op de pony's. Verder kunnen de kinderen leren hoe ze een koe moeten melken en zijn er diverse oudhollandse spelletjes. Ook is het erg leuk om eens al de andere dieren te zien die op de boerderij rondlopen.

Bestemming
De opbrengst van deze dag komt dankzij sponsoren geheel ten goede aan de noodhulp van stichting HCR in Bacau (Roemenië). Dit project in 1995 opgericht om school- en gezinsverlating te voorkomen. De doelen van het project zijn: kinderen binnen het gezin houden, zorgen dat kinderen naar school blijven gaan, (re)integratie van kinderen of jongeren in hun school, opname van kinderen in tehuizen tegengaan en het uiteenvallen van gezinnen voorkomen. Jaarlijks nemen aan het sociale project meer dan 1000 mensen deel.