Jaap Verkroost verrichte de openingshandeling geheel in stijl van de regio Tienhoven: hij baggerde een sloot met een baggerbeugel. Tussen de bagger vond hij een kop en schotel die model staan voor de koffie en andere versnaperingen die kunnen worden genuttigd in een Rustpunt.
Jaap Verkroost verrichte de openingshandeling geheel in stijl van de regio Tienhoven: hij baggerde een sloot met een baggerbeugel. Tussen de bagger vond hij een kop en schotel die model staan voor de koffie en andere versnaperingen die kunnen worden genuttigd in een Rustpunt. foto: Carine Nieman

Recreatieseizoen geopend met nieuwe Rustpunten

Algemeen Natuur & Milieu

Met vijf nieuwe Rustpunten in Utrecht West heeft Jaap Verkroost, voorzitter van de gebeidscommissie Utrecht-West, het recreatieseizoen geopend. Op donderdag 7 april opende hij Rustpunt Vredegoed in Tienhoven en daarmee symbolisch ook de vier andere nieuwe Rustpunten in de regio.

Rustpunten zijn kleinschalige voorzieningen op het platteland, waar horecavoorzieningen ontbreken. Met de opening van deze vijf Rustpunten is een netwerk van 50 van dergelijke punten in Utrecht-West gecompleteerd.

Streekgebonden
Jaap Verkroost roemde in zijn toespraak het initiatief dat vanuit de streek zelf kwam. Het programmabureau Utrecht –West en de provincie Utrecht hebben de realisatie van harte ondersteund. Rustpunthouders zijn goede ambassadeurs van hun gebied en hebben allemaal een locatie op het platteland waar iets te beleven of te zien valt. De Rustpunten sluiten ook mooi aan op het wandelknooppuntennetwerk dat momenteel in de provincie wordt uitgerold.

Drie
In deze regio zijn er een drietal Rustpunten: Streekmuseum Vredegoed   te Tienhoven, Geitenhouderij De Hooge Kamp, Voordorpsedijk 31 te Groenekan en Landwinkel de Groenekan aan de Nieuwe Weteringseweg 139 te Groenekan. De adressen van overige Rustpunten zijn te vinden op de website www.Rustpunt.nu

(José van Miltenburg)