Het team van Groen van Prinsterer met hun kampioensbord.

Meiden Groen van Prinsterer winnen Cruyff Court toernooi

Ook dit jaar vindt weer het landelijke Cruyff Court toernooi plaats. De plaatselijke voorrondes in De Bilt worden gespeeld op het Cruyff Court aan de Buys Ballotweg. Afgelopen woensdag 9 maart was het de beurt aan de meisjes van de basisschoolgroepen 7 en 8. Net als vorig jaar werd ook dit jaar het toernooi perfect georganiseerd door de buurtsportcoaches van Mens De Bilt.

Meidenvoetbal is hot in De Bilt; dat bleek ook afgelopen woensdag. Maar liefst 10 teams hadden zich aangemeld en speelden hun wedstrijden in 2 poules van 5. Onder een waterig zonnetje werd fel gestreden om een plek in de kwartfinale. Uiteindelijk wisten de meiden van de Regenboogschool en de Groen van Prinstererschool de finale te bereiken. Beide teams werden hartstochtelijk aangemoedigd door hun klasgenoten, waarmee opnieuw werd aangetoond dat je voetballen samen doet: spelers, coaches, scheidsrechters en supporters.

Finale
In een spannende eindstrijd wisten de meiden van de Groen, voor de gelegenheid in het grijs gestoken, met 1-0 de zege te grijpen waardoor zij De Bilt mogen vertegenwoordigen in de kwartfinale die medio mei wordt gehouden in Amersfoort. Daarmee liggen ze op koers om hun finaleplaats van vorig jaar te evenaren.