Het was vanwege de afgelasting van alle wedstrijden zaterdag bij de onthulling rustiger dan ooit bij Voordaan. V.l.n.r. Marianne van Etten Cecile Veldman, Bas Rijsdijk. [foto Henk van de Bunt]
Het was vanwege de afgelasting van alle wedstrijden zaterdag bij de onthulling rustiger dan ooit bij Voordaan. V.l.n.r. Marianne van Etten Cecile Veldman, Bas Rijsdijk. [foto Henk van de Bunt]

Sportief Voordaan

Algemeen Sport

door Henk van de Bunt

Zaterdag 12 maart werd bij Hockeyclub Voordaan in Groenekan een bord onthuld, waarop beschreven staat hoe de club invulling geeft aan sportiviteit en respect. Dit is een initiatief van de Commissie Veilig Vertrouwd Voordaan die zich binnen de vereniging bezighoudt met het handhaven van een veilig sportklimaat.

De onthulling viel samen met de afsluiting van de week van sportiviteit en respect van de KNHB en is tevens het startsein van de sportiefste team-contest. Leden worden uitgedaagd in een filmpje te laten zien waarom zij het sportiefste, gezelligste en tofste team zijn. Het team met het ludiekste filmpje wint kaartjes voor de uitzwaaiwedstrijd voor Rio van het Nederlands Hockeyteam op 9 juli 2016.

Veilig sportklimaat
'Wij hebben een super goede sfeer op Voordaan en daar zijn wij enorm trots op', aldus voorzitter Patricia Hallers-Van den Broek. 'Het is belangrijk dat onze jeugd 'veilig' kan sporten en de ouders en senioren op een gezellige manier in en op het veld staan. Dat onze spelers veilig, met plezier en met respect voor elkaar kunnen hockeyen. Het is belangrijk om waakzaam te blijven en daarom hebben wij vorig jaar een nieuwe commissie 'Veilig vertrouwd Voordaan' in het leven geroepen. Hierin hebben zitting Bas Rijsdijk (huisarts), Marianne van Etten (Pedagoog), Cecile Veldman (NOC NSF), Niels Oepkes (ministerie van justitie) en Saskia Keulaars (CIOS); allemaal mensen, die ieder vanuit hun eigen discipline invulling geven aan een veilig sportklimaat in de breedste zin van het woord. Zij hebben dan ook het initiatief genomen om te zorgen voor zichtbaarheid en invulling gegeven aan de manier waarop wij met elkaar om gaan'. 

Continu
De voorzitter vervolgt: 'Dit is niet een eenmalige onthulling van een bord, maar een onderwerp dat wij continu uitdragen op Voordaan. Daarom willen wij dit bord graag onder de aandacht brengen. Het is ook het startmoment van de 'sportiefste team contest'.  Alle jeugdteams kunnen hier aan mee doen door te laten zien hoe sportief zij zijn en met respect voor elkaar en voor de tegenstander lekker aan het hockeyen zijn. Plezier en lol is daarbij heel belangrijk. Het initiatief wordt ondersteund door posters en flyers in het clubhuis en op de site en app van Voordaan'.