Speelplekken onder de maat

Algemeen Algemeen

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente De Bilt legt de komende raadsvergadering de startnotitie speelruimtebeleid voor. Hierin staat hoe de gemeente De Bilt omgaat met het aantal speelplekken.

Opvallende constatering is dat 60% van de inwoners niet tevreden is over de speelvoorzieningen. Bovendien blijkt dat in de gemeente De Bilt maar 1 speelplek per 100 kinderen beschikbaar is terwijl dat bij vergelijkbare gemeenten in de provincie bijna 2 speelplekken per 100 kinderen is.

Zowel PvdA als Beter De Bilt springen op de bres voor de jeugd. PvdA wil dat er in de begroting voor 2017 extra geld beschikbaar komt om het aantal speelplekken uit te breiden en te investeren in kwalitatief uitdagende speeltoestellen voor alle leeftijden. Beter de Bilt roept het College op om wat meer ambitie te laten zien, om creatiever te denken over de inzet van speeltoestellen. Zo duur hoeft het niet te zijn, stelt de partij die burgers oproept foto's van verloederde en op te knappen speelplaatsen door te mailen naar info@beterdebilt.nl.