Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de pupillen van de week, Esmee van der Vaart en Jacco de Jong mee oplopen met de spelers. Beide jeugdspelers waren tijdens het Nieuwjaarsgala door de leden van DOS verkozen als talent van het jaar.

DOS boekt ruime overwinning

Zaterdag ontving het Westbroekse DOS de nummer drie van de korfbalranglijst DKOD. De ploeg uit Heelsum is een club met een rijke historie; zij beten goed van zich af maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven.

De Westbroekers gingen voortvarend van start en pakten een 5-1 voorsprong. De bezoekers probeerden het spel te vertragen: een tactiek die in deze fase van de wedstrijd niet lukte. Op het moment dat de doelpuntenproductie van DOS een beetje stil viel, rook het ervaren DKOD haar kans. Vijf minuten voor rust kwamen zij zelfs langszij op 8-8. Een laatste versnelling richting de pauze bezorgde DOS toch nog een kleine voorsprong van 11-8.

Na de pauze ging DOS opnieuw energiek van start. De oranjehemden bouwden snel de voorsprong uit naar een verschil van zes punten en beslisten hiermee de wedstrijd. Hun opponent probeerde nog aan te haken maar het lukte hen niet. DKOD kent een goed herenkwartet, maar deze wedstrijd voerden bij de Westbroekers de dames de boventoon. De meeste scores kwamen uit hun handen en zo boekte ze een fraaie 24-14 overwinning. DOS behoudt hiermee haar ongeslagen status aan kop van de ranglijst. Achtervolger EKVA won ook ruim en blijft op twee punten achterstand. Volgende week is het topduel tussen beide teams om 18.20 uur in Almere.