Afbeelding

Heren Salvo blijven in top

Algemeen Sport

De Salvoheren blijven het prima doen. Om de toppositie te handhaven moest er van het bezoekende Almere Buiten gewonnen worden. De heren deden wat aan hun stand verplicht was en wonnen met 3-1.

Salvo begon heel voortvarend en won de 1e set gemakkelijk met 25-16. Maar Almere kwam er gedurende de wedstrijd steeds beter in. Ook de 2e en 3e set werden door Salvo gewonnen maar met minder gemak dan de 1e set. De uitslag was resp. 25-18 en 26-24. De laatste set verslapte de aandacht en kon Almere toch nog een puntje mee naar huis nemen want het won de set met 22-25. Weer een overwinning na de prima wedsstrijd van vorige week waarin Salvo maar met 2-3 verloor van de ongeslagen koploper.

Dames
De Salvodames moeten zich zorgen gaan maken. De degradatieplekken komen angstig dichtbij. Daarom was het nodig dat er gewonnen werd van het bezoekende team van Amsterdam. Het nog altijd incomplete team van Salvo heeft hard gewerkt en met veel inzet gestreden. Vooral de 1e set ging het prima. Die werd met 25-16 gewonnen. De dames van Amsterdam hadden de reis nog een beetje in de benen. De 2e en 3e set speelden zij op hun normale niveau en dat was net even te goed voor Salvo. Deze sets werden verloren met 20-25. De dames herpakten zich in de 4e set en knokten naar een 25-21 setwinst. De beslissende 5e set waren het de Amsterdamse dames die aan het langste eind trokken en wonnen met 10-15 en daardoor de wedstrijd met 2-3. Salvo heeft wel twee wedstrijdpunten verdiend maar zal in de tweede seizoenshelft beter moeten presteren om zich te kunnen handhaven in de 1e klasse. Mogelijk gaat de herintreding van trainer/coach Marco Klok hier aan bijdragen.