Het meisjes A-team in alle standen (foto Erna Everaert).
Het meisjes A-team in alle standen (foto Erna Everaert).

Irene MA1 succesvol

Algemeen Sport

Zaterdag 2 januari deden drie meisjesteams van SV Irene MA1, MB1 en MC1 met wisselend succes mee in drie categorieën aan de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen.

Het meisjes C-team van Irene mocht haar opwachting maken in het Overijsselse Nieuwleusen, waar een loodzware poule met de landskampioen en de nummer twee van vorig jaar op Irene wachtten. De Irene-meiden knokten als leeuwinnen en wisten een paar sets knap te winnen, maar helaas was de kruisfinale het eindstation.

Het meisjes B-team, gecoacht door Jelle Hovinga, speelde in Barneveld. Na een zege, een gelijkspel en een nederlaag, was het lot van Irene afhankelijk van de laatste poulewedstrijd. Deze viel ongunstig uit voor Irene, waardoor ze niet door gingen naar de volgende ronde.

Het meisjes A-team van Irene vertrok naar Den Haag. Door blessures had een aantal speelsters een aantal weken weinig getraind. Dat was in de eerste wedstrijd goed te merken. De wedstrijd tegen Voltena uit Werkendam verliep moeizaam en eindigde in 1-1. In de 2e wedstrijd stond iedereen weer op de juiste plaats. Tegen het sterke Prima Donna Kaas uit Huizen werd door geweldig blokkeren van Pleun Ypma ook een gelijkspel (1-1) uit het vuur gesleept. Daarna was Irene niet meer te houden en volgden twee overtuigende overwinningen tegen VCV uit Veenendaal en VV Utrecht. Hierna moest een beslissingswedstrijd tegen VCH uit Hoofddorp bepalen wie er door ging naar de halve finales: na een overtuigende 2-0 zege kan Irene zich voor gaan bereiden op de halve finales die in op 13 februari gespeeld worden.      
(Michel Everaert)