De meiden van Irene weten bijna alle ballen van de grond te houden. (foto Michael van Dijk)

Irene dames blijven top

Zaterdag 21 november speelde het jonge Irene dames 1 (1e plaats) thuis tegen VV Haaglanden dames 2 (11e plaats) en won overtuigend met 4-0.

Het was de afsluiting van een week met goed en slecht nieuws voor het Ireneteam. In de aanval kon jeugdinternational Pleun Ypma niet worden ingezet vanwege een schouderblessure. Het goede nieuws was dat Rianne Vos, benjamin van het team, in Papendal is geselecteerd voor Jong Oranje en libero Femke Scharrenburg traint, op uitnodiging, met dames 1 van VV Utrecht (Topdivisie) mee.

Beweeglijk
Met Esmee Priem in plaats van Pleun Ypma zette Irene de tegenstander vanaf het begin onder druk. Het beweeglijke Irene weet, tot frustratie van de tegenstander, bijna alle Haagse aanvallen van de grond te houden en wint gemakkelijk de eerste set.(25-18). In de spannende tweede set, die eindigt in winst voor Irene, (25-19) is er een bijzondere rol voor Pleun Ypma als ze tijdelijk spelverdeelster Fuerra Everaert vervangt. In de derde set begint het snelle aanvalsspel van Irene weer te lopen en breekt men de tegenstand van de Haagse dames. Met winst in de derde en vierde set (25-17 en 25-19) bereikt Irene dames een mooie 4-0 overwinning en staat, overigens met meer wedstrijden gespeeld, nog steeds op de eerste plaats.

Tevreden
Coach Erna Everaert: 'Ik ben zeer tevreden. Vijf punten in de tas en handhaving in de top van de ranglijst. Je mag een overwinning verwachten, maar na een week als deze weet je het nooit met zo'n jong team. Knap dat ze toch zo overtuigend winnen'. Zaterdag, 28 november speelt Irene D1 om 15.30 uur een uitwedstrijd in Oudewater tegen Jupiter dames 1. (6e plaats)  (Michel Everaert)