Salvo wint eerste ronde bekertoernooi

Algemeen Sport

Zowel de dames als de heren van Salvo zijn er in geslaagd de eerste ronde van het bekertoernooi te winnen. De dames wonnen na een zeer spannend duel met 3-2 van het bezoekende Keistad uit Amersfoort. De heren moesten op bezoek bij Servia in Vianen en wisten daar met 0-3 te winnen.

Salvo heeft een goede prestatie geleverd. Er moesten allerlei barrières overwonnen worden voor de wedstrijd kon beginnen. De spelverdeelster kreeg een spierblessure tijdens de warming up en moest vervangen worden door aanvalster Femke Dijkstra. Om de spelersgroep compleet te maken moest Jonne Rigter onverwachts invallen en spelen. De eerste set moest het team er even inkomen; deze ging hierdoor verloren met 19-25. De twee volgende sets wisten de dames soeverein te winnen met resp. 25-13 en 25-22. De vermoeidheid ging meespelen. Hierdoor werd de 4e set een prooi voor Keistad. De 5e set richtte Salvo zich weer op en won nipt met 15-13.

Heren
De heren van Salvo moesten de 1e ronde wedstrijd tegen Servia in Vianen. In een goede wedstrijd zette Salvo de tegenstander met 0-3 aan de kant. In de eerste set ging het nog gelijk op tussen beide teams tot 7-7. Daarna liet de sterk vernieuwde ploeg uit Maartensdijk zien dat het kwalitatief beter was en over meer veerkracht beschikte dan de tegenstander. De 1e set werd gewonnen met 17-25. In de tweede set ging het spelniveau verder omhoog. Bas van Tricht en Peter Hegeman onderscheidden zich met rake smashes. De passing van Salvo liep als een trein, waardoor spelverdeler Daan Duijvestein mooie setup' s kon geven aan zijn aanvallers, die hier gretig gebruik van maakten. In de 3e set hadden de heren van Servia nog even het idee terug te komen in de wedstrijd. Nu werd duidelijk dat Salvo niet alleen in fysieke kracht maar ook in mentale weerbaarheid duidelijk is gegroeid. Uiteindelijk werd ook deze set gewonnen met 16-25 en konden de Heren van Salvo met een goed gevoel naar huis.