Billen knijpen in Renswoude

FC De Bilt nam zaterdag 3 punten mee uit Renswoude. Met hangen en wurgen won de ploeg van Gerrit Plomp ook de derde uitwedstrijd. Daarmee blijft de ploeg in de race voor de eerste periodetitel.

In het begin van de wedstrijd was het aftasten van beide kanten. Dit leverde beide ploegen een aantal kleine kansjes op. Uiteindelijk was het De Bilt, dat de leiding nam. Dennis was attent op een bal, die terugkwam van de lat en kopte de bal zo het lege doel in. De voorsprong gaf de Bilt wat meer rust en dat was ook terug te zien in het spel. Na de 0-1 kwamen de ploeg niet meer in gevaar voor rust. Zelf wist het nog wel een aantal mogelijkheden te creëren. Onzorgvuldigheid in de afwerking liet deze kansen onbenut.

Rommelig
De tweede helft was een stuk rommeliger. Renswoude ging opportunistischer spelen en De Bilt had hier duidelijk moeite mee. De luchtduels werden vaak gewonnen, maar de tweede bal was constant voor Renswoude. Toch kwam FC De Bilt op een 0-2 voorsprong. De bal belandde bij de tweede paal voor de voeten van Mike. Ongehinderd kon hij de bal in het dak van het doel rammen. De Bilt kon niet lang genieten van deze veilige marge. Een minuut later lag de bal alweer in het andere netje. Een corner werd knap verlengd bij de eerste paal en vloog in de lange hoek het doel in.

Knijpen
Hierna was het billenknijpen voor FC De Bilt. Renswoude stuurde alle grote mensen naar voren en daarmee drukte het De Bilt naar achteren. De Bilt verloor steeds meer de controle over de wedstrijd en kon de bal niet meer in de ploeg houden. Iedere tweede bal was voor Renswoude waardoor de bal veelvuldig richting het doel van Ricardo gepompt kon worden. Grote mogelijkheden leverde dit niet op. Een van richting veranderd schot leverde het meeste gevaar op. Gelukkig voor De Bilt vloog deze bal net langs de goede kant van de kruising.

Met veel inzet werd de 1-2 over de streep getrokken. De Bilt streed voor iedere meter en liet zien dat het de mouwen kan opstropen als het nodig is. Door deze overwinning komen de Biltenaren op 12 punten en blijft het in de race voor een periodetitel. Met één wedstrijd minder gespeeld staat De Bilt drie punten achter op nummer één, vv De Meern. A.s. zaterdag speelt FC De Bilt die inhaalwedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij nummer laatst Zevenhoven. De wedstrijd begint om 14.30 uur.