Ruimte voor Kunst bruist

Algemeen Kunst & Cultuur

De Biltse galerie Ruimte voor Kunst is zich aan het warmlopen voor het komende seizoen. Om de inrichting op te frissen is er flink geschoven en getimmerd. De indeling van de voorste ruimte waarin Bonbon Margo al enige tijd haar biologische bonbons en taarten verkoopt, is aangepast. Verder zijn er twee gezellige zitplekken gerealiseerd waar iedereen welkom is voor koffie, thee of limonade, al dan niet met taart of bonbon.

De galerie in de Dorpsstraat trapte op 27 augustus af met een expositie van een aantal oude bekenden: Glaskunst van Sascha Hacska en Hans Kars, verlichting en verlichtingsobjecten van Kunst en Licht, tekeningen/schilderingen van Jozé ten Have, textielkunst van Flox den Hartog Jager en sculpturen van Peter van Ardenne. Tot en met 12 september is er nog gelegenheid hun werk te zien.

Op 12 september vindt ook de inmiddels bekende Marktdag in de Dorpstraat plaats en staan Margo en Lars met een kraam vol lekkernijen op de stoep voor de galerie. Ook op muzikaal gebied is er nog wat bij Ruimte voor Kunst te doen. Dan treedt 's middags om 15.00 uur de Utrechtse singer-songwriter Aafke Romeijn op met onder meer hardcore postpunk. Het nieuwe tentoonstellingsseizoen gaat op 18 september officieel van start met een bijzondere expositie van glaskunstenaar Fons Uytdehaag die zijn 'organische, kleurige en vaak mysterieuze glassculptures' laat zien.