Ike Bekking (r) en Leontine Kok kiezen voor samenwerking met een 'natte lunch'.
Ike Bekking (r) en Leontine Kok kiezen voor samenwerking met een 'natte lunch'.

Bilthovense Boekhandel en Keuken van Zuid werken samen

Algemeen Algemeen

In navolging van de grootse lancering in Amsterdam van de debuutroman 'Natte Lunch' van Maurice Stoevenbeld is er op vrijdag 11 september een 'Natte Lunch'- sessie in Bilthoven. Natte Lunch staat voor een heerlijke lunch met een lekker glas wijn erbij.

door Henk van de Bunt

De roman 'Natte lunch' is een groot succes in Nederland. Geïnspireerd door de verhaallijn kan er worden genoten van een heerlijke lunch in Natte lunch Stijl in Bilthoven met muzikaal entertainment. Een speciaal voor het boek op de markt gebrachte goede Rosé met het Natte lunch label en een signeersessie van de auteur ter plekke maken het nog leuker. Een rode Ferrari 355 Spider en een Maserati Quatroporte, waardoor men zich in Beverly Hills achtige sferen waant zullen niet ontbreken. Maurice Stoevenbeld, de schrijver van het boek Natte Lunch, komt de laatste tijd handen en voeten te kort om waar dan ook en overal het boek te signeren. De signeersessies zijn een vervolg op de grootse lancering van de debuutroman in Amsterdam. Geheel in stijl zoals de hoofdpersoon in het boek het zou doen. De koper van het boek mag even in de Ferrari zitten voor een fotomoment.

Nostalgie
Bij Ike Bekking van de Bilthovense Boekhandel rijpte het idee om iets soortgelijks in Bilthoven te doen. Ike: 'Er ontstaan mooie dingen in ons dorp: samenwerking tussen de Keuken van Zuid en Bilthovense Boekhandel. Op 11 september organiseren wij een 'natte lunch' bij de Keuken van Zuid. Aanleiding is de roman met gelijke titel. Onder begeleiding van een muziekje, snelle auto's, de speciale 'natte lunch rosé en een heerlijk broodje van de Keuken van Zuid, zal de auteur komen signeren. Van elk verkocht boek komt daarboven ook nog een euro ten goede aan de voedselbank'. Voor de Bilthovense Boekhandel is e.e.a. ook nog nostalgisch te noemen. Ike Bekking: 'Boekhandel Jongerius was er sinds 1981 gevestigd. Op 1 september 2010 (dus alweer vijf jaar geleden) heb ik het bedrijf van Piet en Tiny Jongerius overgenomen. Eind 2011 heeft de gemeente De Bilt het pand Emmaplein 20 aangekocht, waardoor de boekhandel verhuisde naar het Roobol-pand aan de Julianalaan 1. Wij waren erg blij met die ontwikkelingen. Voor de boekhandel bood die verhuizing de mogelijkheid om het assortiment tijdschriften en klassieke muziek uit te breiden, er ontstond ruimte voor een leestafel en andere dingen, zoals af en toe kokkerellen. Het is inderdaad een mooi voorbeeld van samenwerking tussen bedrijven in het centrum van Bilthoven. Een voorbeeld, dat naar mijn mening een vervolg dient te krijgen; ook als het is met panden en bedrijven, waar ik geen nostalgische binding mee heb'.

Inhoud
De inhoud van het boek 'Natte Lunch': Sem van Ginter is zijn succesvolle leven beu. Een droomhuis, dito vrouw en dochter én een goed lopend bedrijf, maar Sem wil meer avontuur. Wanneer hij besluit een boek te gaan schrijven, wordt het binnen no time een megaproject waarover zijn eigen vrouw zelfs begint te twijfelen. En als Sem dan ook nog onder invloed van de bestsellerschrijfster Emma komt, loopt niet alleen zijn schrijverschap maar vooral ook zijn oude leven als man en vader gevaar. Het boek is een toegankelijke en vermakelijk herkenbare roman over de opkomst en ondergang van een man die zichzelf verliest in auto's, drank en één verkeerde vrouw.

De lunch is op 11 september 2015 tussen 12.00 en 14.00 uur op Emmaplein 20 bij de Keuken van Zuid. Reserveren kan bij info@bilthovenseboekhandel.nl of tel. 030 2281014. Het boek is ook daar dan te koop.