Logo vierklank.nl
In 2010 werden 65 rode en 1 witte roos bij het vernieuwde monument geplaatst.
In 2010 werden 65 rode en 1 witte roos bij het vernieuwde monument geplaatst.
Algemeen

Herdenking Japanse Capitulatie

Op zaterdag 15 augustus vindt om 13.30 uur de herdenking van de Capitulatie van Japan plaats en daarmee het werkelijke einde van de Tweede Wereldoorlog. In de gemeente De Bilt wordt de herdenking gehouden bij het monument voor het gemeentehuis te Bilthoven.

In 2010 is voor het monument een nieuwe steen met plaquette geplaatst. Onder het monument is de aarde gemengd met grond van het Ereveld Kalibanteng op Java. Hiermee worden de vele duizenden Nederlanders en Nederlandse onderdanen herdacht die ten gevolge van de Japanse bezetting in Azië het leven lieten, dan wel anderszins hierdoor werden getroffen.

Aanwezig
Namens het provinciale bestuur wordt de herdenking bijgewoond door de commissaris van de Koning, de heer van Beek. Namens het gemeentebestuur is burgemeester Gerritsen aanwezig, die ook het woord zal voeren. Harmonieorkest Kunst en Genoegen uit Maartensdijk verzorgt de muzikale omlijsting en de taptoe.
U bent van harte welkom de herdenking bij te wonen. Verzoeke om 13.15 uur aanwezig te zijn zodat de herdenking om precies 13.30 uur kan aanvangen. Na het slotwoord van mevrouw De Groot staat het iedereen vrij bloemen te leggen bij het monument en desgewenst te genieten van koffie of thee met spekkoek en kwee lapis.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>