Logo vierklank.nl

Doodrijder De Bilt nu ook veroordeeld voor mensenhandel

Een 19-jarige man uit De Bilt is veroordeeld voor mensenhandel en moet 14 maanden de cel in, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank vorige week dinsdag bepaald. Hij krijgt een proeftijd van drie jaar.

Abderrahim I. uit De Bilt zou een 17-jarig meisje hebben overgehaald om als prostituee te werken in een hotel in het dorp. Hij maakte een foto van haar in lingerie en zette een seksadvertentie op Kinky.nl. Hij regelde de klanten en afspraken en boekte hotelkamers voor het slachtoffer. De jongen zat gedurende zijn pooierpraktijken nog in zijn proeftijd vanwege het dodelijk ongeluk op de Hessenweg in De Bilt, waarbij oud-wethouder Jan van Eijken om het leven kwam. Hij was toen 17 jaar, hij reed te hard en vluchtte na het ongeluk.

Persoonlijkheidsstoornis
Deskundigen hebben vastgesteld, dat de verdachte lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. De rechtbank acht de verdachte om die reden licht verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank heeft een aantal voorwaarden opgelegd, waaronder verplichte behandeling, een contactverbod met het slachtoffer en toezicht door de reclassering.

Meer berichten