Dit mooie schot had beter lot verdiend.

Onnodige nederlaag FC De Bilt

In de afgelopen maanden ging het zeer voorspoedig met het eerste elftal van FC De Bilt. In de competitie is dit team opgeklommen naar de derde plek, staat het bovenaan in de derde periode en heeft het zich geplaatst voor de halve finale van de districtsbeker.

Op zaterdag 13 april kwam concurrent VRC op bezoek; het duel om de tweede plaats. De wedstrijd begon met een wat aftastend FC De Bilt en een iets aanvallender VRC. Dat afwachten werd de thuisclub in de 13e minuut fataal. Afwachtend in het duel op het middenveld, afwachtend verdedigd en daar profiteerde de spits uit Veenendaal van: 0-1. Dat was dan ook gelijk de eerste en de laatste kans voor VRC. Kon De Bilt in de eerste helft een vuist maken? Nee, eigenlijk niet, het was een schaakspel op het middenveld. Twee ploegen die goed kunnen voetballen en dat bij vlagen wel deden, maar zodra het een mogelijke aanval betrof, ging er iets mis.

Na rust een wat energieker FC De Bilt, maar VRC wist knap stand te houden en eigenlijk heel slim de tijd laten verstrijken. Een kwartier voor tijd hing er een ‘erop en erover’ in de lucht. Okan kreeg een mooie kans, hij knalde de bal helaas net over het doel. Daarna nog enkele kleine mogelijkheden, de tijd verstreek en na vijf minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af. Wat een teleurstelling voor De Bilt. Zeker toen we even later hoorden dat koploper Veensche Boys verloren had. Het had dus tussen de nummers een, twee en drie nog knap spannend kunnen worden.

Geen man overboord. FC De Bilt staat nog bovenaan in de derde periode en op 25 april kom SV Huizen op bezoek voor de halve finale van de districtsbeker.