Rattenbestrijding Bilthoven-West

Algemeen Algemeen

Er is rattenoverlast in Bilthoven-West, bij de Kometenlaan en omgeving. Bewoners, Woonstichting SSW en de gemeente De Bilt krijgen allen een rol en verantwoordelijkheid om de oorzaak aan te pakken.

De gemeente coördineert de gezamenlijke aanpak en werkt samen met de bewonersgroep Rattenoverlast De Bilt - Bilthoven. De gemeente is op zoek naar inwoners die willen meedenken in een inwonersgroep. Men wil zo een goede vertegenwoordiging krijgen uit de betrokken wijken. Neem contact op met coördinator Sjoerd Dijk via (030) 22 89 411 of s.dijk@debilt.nl.

Maatregelen tegen ratten
Het is belangrijk om de omgeving zo onaantrekkelijk mogelijk voor ratten te maken. De gemeente De Bilt treft daarbij onder andere maatregelen in de openbare ruimte, openbare riolering, groenvoorziening, vuilcontainers, herstelwerkzaamheden, handhaving en communicatie.

De gemeente werkt samen met een professionele rattenbestrijder. Wanneer u via www.debilt.nl/ratten een melding doet, kan de rattenbestrijder gericht aan de slag. U kunt ook telefonisch een melding doen via (030) 22 89 411. Medewerkers van het bedrijf dat wordt ingeschakeld voor de bestrijding, werken met lokaaskisten. Deze kisten zelf zijn absoluut veilig en alleen voor de bestrijding van ratten ontwikkeld. U mag de kisten niet aanraken.