TZ kansloos tegen KV Wageningen

Na een weekje rust, mocht TZ aantreden tegen koploper KV Wageningen. Wageningen was nog koploper ondanks het verlies tegen Unitas vorige week. Unitas is een concurrent van TZ en pakte in de vorige speelronde dus belangrijke punten. TZ won van KVA, de derde ploeg die strijd tegen degradatie. Voor beide ploegen stond er dus wat op het spel afgelopen zaterdag.

Ondanks de belangen was het niet te zien dat beide ploegen op scherp stonden. Het duurde wel even voordat de wedstrijd 'los' was. In de beginfase kon TZ de koploper nog enigszins volgen, maar naar mate de eerste helft vorderde liep Wageningen steeds verder weg. TZ was niet compleet en had niets te verliezen tegen de koploper. Helaas resulteerde dat niet in een gretige, vrijuit spelende ploeg. Met een 14 - 8 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft kwam TZ nog wel terug. Via 16 - 12, werd het nog 17 - 14. Wageningen zette toen echter aan en tilde het gat weer naar 20 - 14. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 21 - 17. TZ liet te veel kansen liggen, want die waren er in de tweede helft genoeg. Daarnaast mag er nog wel flink wat meer daadkracht bij in de duels. Wageningen deed wat nodig was om de wedstrijd te winnen.

Volgende week speelt TZ thuis tegen Eibernest. Een nieuwe kans om twee punten toe te voegen aan het totaal. Uit in Den Haag eindigde de wedstrijd in een overwinning voor de ploeg van Iwan Hazendonk. Eibernest speelde afgelopen weekend tegen KVA een verloor met 24 - 25. TZ zal vanaf het eerste fluitsignaal moeten laten zien dat het deze twee punten nodig heeft.