WaaromDenkersSalon 2017

Algemeen Algemeen

Op zondag 19 februari wordt in De Woudkapel in ontspannen sfeer gesproken over het maken van verrassende keuzes in je leven. Onder leiding van journaliste Ilona Hofstra vertellen drie gasten, allemaal afkomstig uit onze gemeente, hun persoonlijke verhaal en gaan zij met elkaar en met de bezoekers in gesprek.

Willem Lageweg spreekt over de periode na zijn zware baan als directeur van MVO Nederland. Hoe vult hij 'de rest van zijn leven' in en welke keuzes maakt hij daar bij?

Peter Schlamilch is dirigent maar is bijna tot zijn eigen verrassing politiek actief geworden omdat hij wil bijdragen aan de wereld waarin wij met elkaar leven. 'Ik had de boel de boel kunnen laten en in mijn buitenhuis in Italië kunnen gaan zitten, maar ik merkte dat ik de drang voelde iets te doen.'

Annefleur Lohman Annefleur Lohman is planoloog en werkte als zelfstandige aan verschillende projecten tot zij ontdekte dat wat zij werkelijk wilde doen op een heel ander vlak ligt: het begeleiden van kinderen bij het verwerken van een verlies. Wat heeft het inslaan van dit pad haar gebracht, beïnvloedt het haar leven en werk?  

Initiatief
De WaaromDenkersSalon is een initiatief van De Woudkapel en Vrijmetselaarsloge De ster in het Oosten en wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. De WaaromDenkersSalon bestaat uit een ontspannen samenzijn van ongeveer twee uur waar de geest op een aangename wijze gescherpt wordt, met een drankje bij de hand. Bezoekers zijn van harte welkom in De Woudkapel, Beethovenlaan 21, op zondag 19 februari van 16.00 tot ongeveer 18.00. Rudo den Hartog speelt piano.