De spelers van DOS 1 samen met de spelers van F1 en Kangoeroes.
De spelers van DOS 1 samen met de spelers van F1 en Kangoeroes.

DOS heeft het kampioenschap in zicht

Algemeen Sport

Sporthal De Vierstee was overvol bij de korfbalwedstrijd DOS-Victum, want naast het vele thuispubliek was er een grote schare uit Houten aanwezig. In deze sfeervolle ambiance voltrok zich een wedstrijd die tot het laatste fluitsignaal bol stond van de spanning.

In het begin van de wedstrijd leek het daar overigens totaal niet op. Binnen acht minuten had DOS al een mooie 4-0 voorsprong te pakken. In de beginperiode speelde DOS goed en de voorsprong was ook zeker terecht. De scheidsrechter ging echter een steeds bepalender rol spelen in de wedstrijd. Waar Victum hier slimmer mee omging, liet DOS zich uit haar concentratie halen. Aanvallend stokte de machine en kwamen de Westbroekers lange tijd niet meer tot scoren en bood zo Victum de mogelijkheid langszij te komen. Na de 4-4 kwam Victum zelfs op een 4-6 voorsprong, maar DOS kwam weer langszij en vanaf dat moment ging de wedstrijd gelijk op.

Na een 8-8 ruststand werd richting het einde van de wedstrijd de spanning steeds groter. Om en om pakte Victum dan wel DOS een voorsprong. Op 13-15 dachten de Houtenaren goede zaken te doen, maar bij een 16-15 voorsprong leefde de thuisclub weer op en dacht er met de winst vandoor te kunnen gaan. Uiteindelijk was het gelijke spel een terechte uitslag. Geen van beide teams mocht aanspraak maken op de overwinning.

Door het onverwachte puntenverlies van nummer twee VEO heeft DOS haar voorsprong toch uitgebreid en kan het volgende week bij winst op nummer drie Telstar kampioen worden. Dat zou als promovendus in de poule een geweldige prestatie zijn. De wedstrijd begint om 20.30 uur in De Vierstee als sluitstuk van een lang thuisprogramma van DOS- teams.