In mei 2015 is het plein grondig gerenoveerd waarmee ook wateroverlast tot een verleden zou moeten behoren.
In mei 2015 is het plein grondig gerenoveerd waarmee ook wateroverlast tot een verleden zou moeten behoren.

Nog steeds wateroverlast op het Maertensplein

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Het blijkt, dat de wateroverlastproblemen in en rond de winkels aan het Maertensplein in Maartensdijk nog niet geheel zijn opgelost.

In de vergadering van 10 november 2016 van de Commissie voor Openbare Ruimte is door de Biltse Gemeenteraad gevraagd om een definitieve oplossing voor wateroverlast in de winkels aan het Maertensplein in Maartensdijk. In reactie op de daar gestelde vraag bericht het College van Burgemeester en Wethouders in het Mededelingenblad van 8 december thans: 'Wij hebben het Maertensplein in 2015 opnieuw ingericht. Aanleiding voor de herinrichting was onder meer het verhelpen van de regelmatig terugkerende wateroverlast. Ondanks dat in de commissievergadering gewag is gemaakt van nog bestaande dan wel nieuwe wateroverlast, zijn daarover bij ons meldpunt geen signalen bekend. Wij doen daarom onderzoek naar de situatie ter plaatse en verwachten de gemeenteraad in januari 2017 nader hierover te informeren.

Belronde
Een aantal van de Maertenspleinwinkeliers geeft aan nog wel degelijk problemen te hebben. Joop van Rossum (D.I.O. Drogisterij-Parfumerie van Rossum) kent nog steeds wateroverlast zowel voor als in de zaak. Buurman Aard-Jan Zweistra (Kwaliteitsslagerij Zweistra) herkent het probleem: 'Mogelijk is er een relatie met de waterafvoer van de appartementen boven de winkels'. Jelle Farenhorst van Jumbo Farenhorst Maartensdijk signaleert de overlast vooral bij extreem regenweer en doelt ook op de mogelijke samenhang met de appartementen boven zijn zaak: 'De laatste weken hebben we in dat opzicht rustige weken gekend (en dus weinig problemen), maar vooral op en na momenten van veel regen in korte tijd hebben we zowel voor als in de zaak behoorlijk wat te dweilen'.