Vragen over enquête zondagsopenstelling

Algemeen Politiek

Vanaf 1 september wordt er een pilot voor zondagsopstelling van winkels in De Bilt uitgevoerd. Inwoners, ondernemers en omwonenden hebben recent een enquête ontvangen om een nulmeting uit te voeren. De CDA-fractie heeft in de raadscommissievergadering van 15 september vragen gesteld over deze enquête.

In een vergelijking met andere raadsleden en buurtgenoten bleek, dat iedereen hetzelfde wachtwoord heeft ontvangen om de enquête online in te vullen. Dit betekent, dat partijen hun achterban kunnen oproepen, om zo vaak en onder welke naam dan ook de enquête in te vullen. Het onderzoeksbureau stelt namelijk in de begeleidende brief, dat de individuele gegevens niet aan de gemeente worden overlegd, dus van controle naar fictieve personen is geen sprake.

Vragen
Fractievoorzitter Werner de Groot: 'Het CDA wil graag betrouwbare informatie op basis waarvan de pilot kan worden geëvalueerd. Wij vragen ons sterk af of dit met deze manier van enquêteren wel het geval is'. Helaas was verantwoordelijk wethouder Van Hulst tijdens de vergadering verhinderd en worden de vragen later schriftelijk beantwoord.