Bewoners van De Leijenburg vieren hun eerste lustrum.
Bewoners van De Leijenburg vieren hun eerste lustrum.

De Leijenburgh viert eerste lustrum

Algemeen

Wooncomplex De Leijenburgh in de Bilthovense wijk De Leijen verkeerde op woensdag 17 april in feestelijke sferen. Met een bijeenkomst in de gemeenschappelijke ruimte vierden de bewoners het eerste lustrum van hun appartementengebouw.

In 2019 namen de eerste bewoners hun intrek in het sociale huurcomplex van 99 woningen, dat verrees aan de Van Heukelomlaan tussen het spoor en het Leijensebos. Het vijfjarig bestaan werd gevierd met optredens van onder andere Shantykoor ‘Windstilte’ uit Utrecht en een zanggroep van bewoners van De Leijenburgh. Ook aan de inwendige mens werd gedacht. Vanuit een viskraam werden broodjes haring en paling geserveerd en ook een poffertjesbakker maakte zijn opwachting. Een flink aantal bewoners woonde het lustrumfeest bij.

De Leijenburgh doet zijn naam als ‘sociaal wooncomplex’ eer aan want onder de bewoners is in de afgelopen vijf jaar een behoorlijk sterk gemeenschapsgevoel         ontstaan. Dat komt mede door de bouwwijze van het gebouw, met inpandige atriums, waardoor bewoners gemakkelijk contact met elkaar kunnen leggen. Er worden regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd in de gemeenschappelijke ruimte, zoals kaartavonden en gezamenlijke maaltijden. Een van de bewoners met interesse in kunst draagt zorg voor wisselende collecties schilderijen in de ruimte. Daarnaast werken bewoners samen in een beheercommissie en er is een groep die het prachtig aangelegde gemeenschappelijk groen rond het gebouw onderhoudt. (Rob Jastrzebski)