De laatste werkzaamheden worden verricht.
De laatste werkzaamheden worden verricht.

Utrechtseweg vergroent

Algemeen

Wethouder natuur Anne Marie ‘t Hart heeft onlangs de laatste boom aan de Utrechtseweg in De Bilt geplaatst, waardoor de werkzaamheden ter behoud en versterking van de Stichtse Lustwarande, waarvan de Utrechtseweg deel uitmaakt, zijn voltooid. 

De gemeente De Bilt heeft al langer de wens om de bestaande laanstructuur van de Utrechtseweg te versterken en de weg te vergroenen door overtollig asfalt te verwijderen en te vervangen door kruidenrijke grasbermen met laanbomen.

Wethouder ‘t Hart: ‘We planten waar mogelijk bomen bij in gemeente De Bilt. Dit jaar zijn dat er alweer honderden. Hier aan de Utrechtseweg richting Zeist konden we een lange vluchtstrook aan asfalt afbreken en er bomen en groen voor terugplaatsen. Het is daarnaast mooi dat we de historische sfeer van de Stichtse Lustwarande zo kunnen versterken. Onze Lustwarande heeft hoge cultuurhistorische-, landschappelijke- en natuurwaarde. Het is fantastisch dat met het verwijderen van het overtollige asfalt, we ook recht doen aan deze waarden en landschap en natuur weer de ruimte geven. Daarnaast ziet het er gewoon heel mooi uit’.