Activiteiten voor mantelzorgers

Algemeen Algemeen

Het nieuwe programma van het Steunpunt Mantelzorg De Bilt is uit. Mantelzorgers kunnen hiervoor terecht bij het Steunpunt Mantelzorg in De Bilt. Het nieuwe programma biedt een gevarieerd aanbod van informatiebijeenkomsten, workshops en ontmoetingen voor mantelzorgers.

Op maandag 12 september organiseert het Steunpunt Mantelzorg een bijeenkomst over dementie. Veel mantelzorgers zorgen voor iemand met dementie en hun leven verandert daardoor ingrijpend. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u antwoord op vragen en handreikingen voor het omgaan met een naaste met dementie.

De bijeenkomst vindt plaats in het Servicecentrum de Bilt, Prof. P.J.W. Debijeweg 1 en wordt begeleid door Jacqueline de Groot, specialist ouderengeneeskunde en kaderarts. Aanmelden hiervoor kan per mail of telefonisch.

Contactgroepen
Mantelzorgers kunnen ook deelnemen aan contactgroepen. De groepen komen maandelijks bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en steun en herkenning te ervaren. Er zijn twee verschillende contactgroepen: de ene groep is voor mensen die zorgen voor iemand met dementie of niet-aangeboren-hersenletsel. De tweede groep is bedoeld voor mensen die zorgen voor een langdurig zieke of voor iemand met een handicap. De contactgroepen starten eind september; ook hiervoor kan men zich nu al aanmelden.

Steunpunt Mantelzorg
Bij het Steunpunt Mantelzorg kan men terecht voor informatie, advies en persoonlijke begeleiding. Het programmaboekje 2016-2017 is op diverse plaatsen in de gemeente en bij de Servicecentra van MENS verkrijgbaar. Meer informatie op www.mensdebilt.nl/mantelzorg of via contact met één van de consulenten via mantelzorg@mensdebilt.nl (tel. 030 7271556).