Het kerkelijk gemeentekoor zong een psalm van John Rutter.
Het kerkelijk gemeentekoor zong een psalm van John Rutter.

Afscheid Ds. Gert Landman

Algemeen Algemeen

Zondag 3 juli nam Ds. G.M. (Gert) Landman afscheid van de Protestantse kerk in De Bilt. Landman gaat met emeritaat na bijna 27 jaar de wijkgemeente van de Immanuelkerk (en gedeeltelijk de Opstandingskerk) gediend te hebben.

Naast dit werk in de wijkgemeentes heeft hij diverse activiteiten ontplooid met een bijzonder karakter en speciaal belang. Hij was initiatiefnemer voor het Biltse Hoogkruis in het Van Boetzelaerpark, redactielid bij de totstandkoming van Het Nieuwe Liedboek, actief in de Biltse Raad van Kerken, stimulator en genieter van muziek in de kerk en is voorzitter van het Platform Respectvol Samenleven.

Concert
's Morgens was er in een bomvolle dienst ruimte voor afscheidswoorden van burgemeester Arjen Gerritsen en s 'middags was er een concert met het saxofoonkwartet Xasaxa, o.l.v. Ankie de Niet. Zij speelden stukken van Gershwin en Lennon/Mcartney. Het concert werd vervolgd met een sonate op het bijzondere kerkorgel en stukken van Rachmaninov en Ravel op de vleugel. Het saxofoonkwartet sloot het concert op waardige wijze af met het bekende Milonga de la Anunciación van Astor Piazolla. De afsluitende receptie werd drukbezocht. Het was duidelijk te zien dat Gert en zijn gezin genoten van zoveel genegenheid en waardering.

(Frans Poot)