Uitleg over de bypass naar winkel en woonwijk (foto Wim Westland).
Uitleg over de bypass naar winkel en woonwijk (foto Wim Westland).

Veel belangstelling voor Onderdoorgang Leijenseweg

Algemeen Algemeen

Op 4 juni kon iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij de Onderdoorgang Leijenseweg in Bilthoven. Normaliter is de toegang verboden, maar van 10.00 tot 16.00 uur was de bouwplaats van Hegeman-Mobilis open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw 2016. De toegang was gratis en er viel een hoop te beleven voor jong en oud.

Hegeman-Mobilis bouwt, in opdracht van ProRail, een onderdoorgang onder het spoor aan de Leijenseweg in Bilthoven. Deze onderdoorgang vervangt de spoorwegovergang op de Leijenseweg. Naast de onderdoorgang worden ook een rotonde en een nieuwe weg aangelegd. De rotonde komt bij de kruising van de Leijenseweg met de Tweede Brandenburgerweg.

Mede door het prachtige weer was er grote belangstelling op deze kijk-spoorovergang-dag. Iedereen vond het indrukwekkend, om te zien wat er is gedaan en nog te doen staat: het zal nog een hele klus worden alles op z´n plaats te krijgen. Er was koffie en thee naast limonade; een verfrissing en een verademing, want boven op het brugdeel was het wel erg warm. [HvdB]

Grote belangstelling; vooral de vraag: ‘Hoe nu verder?’ (foto Wim Westland).
Uitleg over de bypass naar winkel en woonwijk (foto Wim Westland).