Mens promoot vrijwilligerswerk

Algemeen Algemeen

Bij de Mens-vrijwilligerscentrale wordt binnenkort een workshop 'Creatief vrijwilligers werven' en een themabijeenkomst over een nieuwe doelgroep potentiële vrijwilligers georganiseerd. Janet Sonnemans is het nieuwe gezicht bij de vacaturebank vrijwilligerswerk; zij zal zich samen met Yvonne Stoelinga vrijwillig in te zetten om vrijwilligers te matchen aan vacatures.

Donderdag 26 mei vindt het eerste netwerkcafé voor professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn in zorg en welzijn in gemeente De Bilt plaats. Met het netwerkcafé wil MENS De Bilt professionals en vrijwilligers dichter bij elkaar brengen.

Het netwerkcafé is een nieuwe invulling voor de voormalige netwerken 'Netwerk 18+', het 'Dienstenoverleg', en het 'Netwerk Mantelzorg'. Bij het netwerkcafé zijn zowel vrijwilligers als professionals in de zorg welkom. Mens De Bilt wil met het café ook een vervolg geven aan de bijeenkomsten 'Vernieuwen in de (in)formele zorg', die in oktoberplaats vonden. Doel van het Netwerkcafé is om samenwerking en innovatie te stimuleren aan de hand van relevante thema's, maar natuurlijk ook om elkaar te ontmoeten.

De bijeenkomst is op donderdag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur in Servicecentrum Maartensdijk aan het Maertensplein 96 in Maartensdijk Aanmelden kan tot 19 mei via k.iseger@mensdebilt.nl. Kijk voor meer informatie op de website van Mens De Bilt.

Creatief werven
In de workshop Creatief vrijwilligers werven gaat men aan de slag met nieuwe manieren om vrijwilligers te werven. Als organisatie, als coördinator of in een andere rol waarin men met werving te maken heeft, kan het heel verfrissend zijn om de wervingsmethoden eens onder de loep te nemen.

De gratis workshop is voor iedereen in gemeente De Bilt, die zich bezighoudt (of wil gaan houden) met de werving van vrijwilligers voor zijn organisatie op woensdag 1 juni van 19.00 uur tot 21.30 uur in Servicecentrum De Bilt (Prof. Dr. P.J.W Debijeweg 1 in De Bilt) in de workshopruimte naast Wijkrestaurant Bij de Tijd. Aanmelden s.v.p. bij vrijwilligerscentrale@mensdebilt.nl. De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers en er kunnen maximaal 14 deelnemers meedoen.

Participatiemiddel
Met het project Kansrijk Vrijwilligerswerk ondersteunt Mens De Bilt een proces waarvan zowel de vrijwilliger als de organisatie kan profiteren. Samen met de gemeente De Bilt en de Regionale Sociale Dienst heeft MENS De Bilt de afgelopen jaren het project 'Kansrijk Vrijwilligerswerk' uitgevoerd. Mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt worden hierin begeleid bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Er zijn meerdere matches ontstaan in gemeente De Bilt. Tijdens deze themabijeenkomst wordt de opgedane kennis en ervaring gedeeld.

De gratis bijeenkomst is voor organisaties, verenigingen en maatschappelijke initiatieven die met vrijwilligers werken of uit vrijwilligers bestaan op woensdag 21 juni van 19.00 tot 21.30 uur in Servicecentrum De Bilt (Prof. Dr. P.J.W Debijeweg 1 in De Bilt) in de workshopruimte naast Wijkrestaurant Bij de Tijd. S.v.p. aanmelden: vrijwilligerscentrale@mensdebilt.nl.