Afbeelding

DOS wint van nummer drie

DOS (Westbroek) was er op gebrand om te winnen van Futura. De heenwedstrijd in Den Haag speelde DOS ondermaats en Futura verkeerde toen in goede vorm. Het werd tot nog toe de enige nederlaag voor DOS dit seizoen.

Futura had net als DOS de vier wedstrijden van het tweede deel van de veldcompetitie gewonnen. DOS had zich goed voorbereid en topschutter Cyril van Es werd strakker verdedigd dan in de vorige ontmoeting. Hij kon dan ook niet zijn stempel drukken op dit duel. Dat lukte zijn tegenstander Jeroen Groot wel. Niet alleen door zijn verdedigende werk, maar ook door het mooiste doelpunt van de wedstrijd en misschien wel van het seizoen. Na een mooie actie passeerde hij zijn tegenstander en in volle vaart richting korf ving hij in de lucht de bal met één hand en legde deze hierna ook met één hand in de korf. In deze periode van de wedstrijd was DOS de bovenliggende partij en pakte vijf punten voorsprong. Deze voorsprong was bij de 13-8 ruststand nog in tact.

Rust
Na rust had DOS een mindere periode. De kansen waren er wel maar het scoren lukte niet waardoor Futura langzaam dichterbij kwam. Bij 14-12 werd het even spannend, maar een versnelling van DOS maakte snel een einde aan de illusies van de Hagenezen. Binnen vijf minuten was de voorsprong weer vergroot naar 19-12 en de wedstrijd beslist. Het laatste deel van de wedstrijd waren de krachten bij beide teams verdwenen. De tropische omstandigheden hadden haar tol geëist.

DOS eindigde met een verdiende 19-13 overwinning. Nummer twee Noviomagum won ook. DOS houdt zodoende een voorsprong van twee punten met nog twee wedstrijden te gaan, waaronder het laatste duel tegen Noviomagum. Het komende weekend is DOS vrij. Zaterdag 21 mei speelt DOS een uitwedstrijd in Leiden tegen middenmoter KZ Danaïden. De aanvang is om 15.30 uur.