Logo vierklank.nl
FC De Bilt zit in de knel.
FC De Bilt zit in de knel. (Foto: Henk Willemsen)

Verdedigingsfouten nekken FC De Bilt

  Sport

De derde onderlinge wedstrijd in dit seizoen tussen FC De Bilt en FC Breukelen stond op 1 februari op het programma. De eerste twee werden door Breukelen gewonnen, dus de Biltse mannen gingen de strijd aan voor eerherstel, maar vooral voor de broodnodige punten.

FC De Bilt leek goed aan de wedstrijd te beginnen, maar de hoop op een goed resultaat werd in de eerste tien minuten de grond in geboord. Twee verdedigende fouten werden afgestraft door Breukeler-spitsen, waarvan er één niet geheel onbekend: Mike Versloot. Dat betekende dus: achter de feiten aanlopen en erger voorkomen. FC Breukelen was de betere partij en het vertrouwen bij FC De Bilt was ver te zoeken. Toch waren er vlak voor rust de eerste signalen van herstel, bijvoorbeeld de kopbal van Jelle Vliek die op de paal belandde.

Beter

Na rust een duidelijk beter FC De Bilt. Breukelen werd meer en meer achteruit gedrukt en het veldspel van De Bilt was zeer verdienstelijk. Er ontstonden diverse mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar echt grote kansen waren het nu ook weer niet. De verdediging van Breukelen hield stand en werd in de 70e minuut geholpen door het niet toekennen van een - in de ogen van velen - strafschop. Aan de andere kant brak Mike Versloot door de Biltse verdediging, maar hij schoot vervolgens diagonaal op de paal. Het bleef dus spannend in deze boeiende tweede helft, de druk werd opgevoerd richting de licht geblesseerde doelverdediger van Breukelen, maar de aansluittreffer bleef uit. Na enkele minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en kan Breukelen verder omhoog kijken en zal De Bilt de mouwen opstropen om in de komende 12 wedstrijden zoveel mogelijk punten te pakken.

Meer berichten