Dat wil ik ‘effe’ kwijt

Human Interest

Over Melchiorplein en NIET Vinkenplein

Het artikel over de naamgever van Bilthoven Dr. Melchior, is ons uit het hart gegrepen. Met heimwee en weemoed kijken wij terug naar het ooit zo beroemde ‘Bos en Lommerrijke Vila Dorp Bilthoven’; via ansichtkaarten wereldberoemd.

Als schoolgaand kind op de Julianaschool hebben wij met regelmaat aldaar zittend, netjes naast elkaar hand in hand, genoten van de mooie aangelegde perken met begonia’s. Een gemeentelijk medewerker, verantwoordelijk voor het onderhoud voerde altijd met verve en vakmanschap zijn werk uit. Zondags verzamelden wij ons aldaar op weg naar de bioscoop ‘Concordia’ wat niet altijd werd gewaardeerd; vaak werd de politie gebeld dat er weer hangjongeren op de Melchiorbank zaten te dollen. De toenmalige hoofdagent van politie (plm. 2 m lang kwam dan steevast in stijf gestevend uniform en donderende baritonstem ons aanspreken (maar niet wegjagen).

Voor oud-ingezetene is de ‘Melchiorbank’ een begrip met veel goede en mogelijk slechte herinneringen zeker met waardering voor de schoonheid van de Bloemperken en ook met herinneringen: een ‘Meeting Point.

Het pleidooi is terecht, ook wij vragen ons af waarom ‘Vinkenplein’ en niet ‘Melchiorplein’?

Hierover zou een plaatselijke enquête mogelijk moeten zijn; temeer daar de aloude bekende ‘Melchiorbank’ onverwacht toch op brute wijze is gesloopt.

Wij steunen uw aller betoog en kiezen ook voor de naam ‘Melchiorplein’

!