Logo vierklank.nl
Bea Rigter (r) en Ike Bekking met, alvast, het boek dat volgende week wordt besproken.
Bea Rigter (r) en Ike Bekking met, alvast, het boek dat volgende week wordt besproken. (Foto: )

De avond is ongemak…

  Cultuur

‘Steeds vaker hoop ik dat iemand me vindt. Dat iemand mij mezelf kan laten vinden en zal zeggen: koud, koud, lauw, warm, warmer, heet.’ Een indringend citaat uit de roman ‘De avond is ongemak’ van Marieke Lucas Rijneveld, die afgelopen vrijdagochtend in de online Biltse BoekenBabbel besproken werd.

Specialist taal en literatuur van bibliotheek Idea Bea Rigter en boekhandelaarster Ike Bekking uit Bilthoven bogen zich in die digitale boekenclub over deze tragische roman, die de eenzame jeugd van een getormenteerd, sensitief maar onverschrokken meisje in een liefdeloos gezin beschrijft, getroffen door het noodlot van een overleden kind. Het meisje hult zich in een dikke jas, waarin ze wegkruipt en die de schil vormt tussen haar en de buitenwereld.

‘Het is de bedoeling van de Biltse BoekenBabbel dat we een fijn gesprek over waardevolle boeken hebben, waarin we rechtdoen aan het boek en alle deelnemers hun zegje laten doen,’ vertelt Rigter. ‘Het was ontzettend leuk, en de komende vrijdagen gaan we dit herhalen: iedereen is online van harte welkom!’ 

(Peter Schlamilch) 

Meer berichten