In de zonovergoten achtertuin zingt Andrea Hessing begeleid door Paul Deneer.
In de zonovergoten achtertuin zingt Andrea Hessing begeleid door Paul Deneer.

Gluren in de Buur(t)tuinen

Algemeen

Zaterdag 21 mei vond een speciale editie van Gluren bij de buren plaats; artiesten en bezoekers werden op 8 buitenlocaties gastvrij ontvangen, waar ca. 30 minuten durende optredens plaatsvonden. 

Zowel artiesten als gastvrouwen en -heren deden belangeloos mee; de optredens waren gratis, maar een vrijwillige bijdrage was welkom. De opbrengst was bestemd voor Stichting Steunpunt Vluchtelingen De Bilt. 

Optredens
In de achtertuin van zijn woning in Bilthoven speelde Kees van der Poel op de akoestische gitaar nummers uit een divers genre, zoals jazz, folk en blues. Bij meerdere nummers nam hij ook de vocale partij voor zijn rekening. Het voltallig toegestroomde publiek zong met plezier meerdere nummers mee. Op de kinderboerderij aan de Melkweg in Bilthoven speelden de leden van het Schoolorkest van de Muziekschool, onder leiding van Jolanda de Koff, muziek uit de barok, jazz en bekende filmmuziek. De kinderen hadden zichtbaar plezier in hun optreden. In de fraaie achtertuin van de Bilthovense woning vertolkten Andrea Hessing (zang) en Paul Deneer (gitaar), nummers van o.a. John Lennon en Bob Dylan. Voor menig toeschouwer herkenbare nummers uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. In de binnentuin van Lugtensteyn (Bilthoven)trad het trio Treasore op. Zij speelden lekkere in het gehoor liggende muziek. Tevens was er in dit atrium een expositie van het werk van 3 kunstenaars. Ook was er zaterdag een open huis voor belangstellenden in deze woongroep. In de tuin bij Buro Lou aan de Leijenseweg in Bilthoven trad Ankie de Niet met haar saxofoonkwartet, XASAXA, op. Zij speelden nummers van o.a. Gerswin en Piazolla. (Frans Poot)

Het publiek geniet van de muziek en het mooie weer.
Het trio Treasore in de binnentuin van Lugtensteyn.
Kinderen zetten hun beste beentje voor bij de kinderboerderij.
Afbeelding