De werkgroep met v.l.n.r. Marieke, Rob, Anneke en Ankie.
De werkgroep met v.l.n.r. Marieke, Rob, Anneke en Ankie.

Gluren in de Buur(t)tuinen

Algemeen

Opbrengst voor Steunpunt Vluchtelingen De Bilt

Gluren bij de Buren wordt dit keer een speciale buiteneditie, daarom heet het dit keer Gluren in de Buur(t)tuinen genoemd. Er vinden optredens plaats op acht locaties.

De werkgroep Gluren bij de Buren heeft er zin in, al vinden Marieke de Kruijf, Ankie de Niet, Rob van Maanen en Anneke Iseger het erg sneu dat medelid Rosine Weenink door ziekte geen vergaderingen kon bijwonen: ‘We vormen samen een leuk clubje, kunnen snel beslissingen nemen en hebben ook nog eens veel lol met elkaar’. 

Tuinen
Via oproepen in de plaatselijke pers kwamen er al snel reacties van inwoners die hun tuin beschikbaar wilden stellen. ‘Het aanbod van buitenlocaties was zelfs overweldigend. Er zitten ook een paar bijzondere bij, zoals Buro Lou aan de Leijenseweg, de kinderboerderij aan de Melkweg en Huize Sandwijck aan de Utrechtseweg. De reacties van de artiesten vielen wat tegen, zodat een prachtige locatie als ’t Landje van Jelle van der Zee helaas afgezegd moest worden.’ Aan de Orionlaan bevindt zich de ruimte van Woongroep Lugtensteyn. De groep die daar zou optreden, moest vanwege ziekte afzeggen, maar gelukkig was het trio Treasure met muziek uit de jaren zestig bereid om hier te spelen. Dit optreden zal de Open Dag en de expositie die daar dan eveneens plaatsvinden, extra allure geven. ‘Omdat dit trio zich later aanmeldde en de flyers eerder gedrukt moesten worden, staat Treasure hierop niet vermeld.’

Optredens
Alle optredens op zaterdag 21 mei vinden plaats om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Ze duren een half uurtje, zodat belangstellenden tijd hebben om nog andere adressen te bezoeken. Alleen het jeugdstrijkorkest dat in Schutsmantel zal optreden, heeft andere tijden aangehouden: om 15.00 en 15.45 uur. Het Schoolorkest dat bij de kinderboerderij speelt, treedt om 13.00 en 14.00 uur op.’ Zowel de artiesten als de gastvrouwen en – heren doen belangeloos mee. De optredens zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Op elk adres staan twee spaarpotjes: één waarin geld kan worden gestopt, en één met een QR- code. De opbrengst is bestemd voor Steunpunt Vluchtelingen De Bilt.

Gluren bij de Buren De Bilt is een initiatief van Stichting Kunst en Cultuur (SKC) De Bilt. Op de website www.skc-debilt.nl staan alle optredens en locaties vermeld. Op dezelfde site staan binnenkort foto’s van de optredens op alle locaties, gemaakt door enthousiaste leden van Fotoclub Bilthoven e.o.