Afbeelding

Veel vacatures bij TivoliVredenburg

Algemeen

Wie zonder werk zit en aan de slag wil in een creatieve en dynamische omgeving, doet er goed aan zo nu en dan de website van concertzaal TivoliVredenburg op te zoeken. Er zijn regelmatig diverse vacatures te vinden, van floormanager tot zelfstandig werkend kok.

Het geluk van een eigen loonstrookje
Werkloos thuiszitten stemt niemand vrolijk, sterker nog, het kan depressies en vereenzaming veroorzaken. Daarnaast komt er geen of weinig brood op de plank. Vanzelfsprekend is er tegenwoordig op van alles te bezuinigen dankzij vergelijkingssites op internet. Energie, internet, boodschappen en de autoverzekering vergelijken bijvoorbeeld, dat kan een slok op een borrel schelen. Maar de bevrediging die een zelf bij elkaar gewerkt loonstrookje oplevert, geeft veel meer positieve energie. En natuurlijk ook meer geld dan het tientje dat op een autoverzekering of de boodschappen bespaard wordt. Maar vooral de voldoening is wat het hem doet. En dat is haast gegarandeerd op een werkplek die geen dag hetzelfde is. TivoliVredenburg is de Utrechtse concertzaal die alweer zeven jaar geleden is ontstaan uit het oude Muziekcentrum Vredenburg en poppodium Tivoli aan de Oudegracht.

Horecavacatures
Op de website van TivoliVredenburg is met regelmaat een veelheid aan afwisselend en interessant werk te ontdekken. Waar de groten der aarde optreden, moet veel gebeuren. Het boeken van de artiest is één ding, het door middel van promotie en marketing volkrijgen van de zaal een ander aspect. En dan is er natuurlijk nog personeel nodig achter de bar, in de keuken, voor de techniek, om de artiest te ontvangen en nog veel meer. Het horecateam kan zomaar op zoek zijn naar koks, medewerkers voor de spoelkeuken en voor de bediening. Zowel voor de gasten in het inpandige restaurant Het Gegeven Paard als voor artiesten en personeel dienen er maaltijden bereid en geserveerd te worden.

Medewerkers per muziekgenre
Voor de concertzalen zijn vaak servicemedewerkers nodig: bij de garderobe, als glazenhaler of achter de bar. Sollicitanten kunnen hierbij zelfs hun muziekvoorkeur opgeven, zodat bijvoorbeeld een jazzliefhebber die graag overdag of vroeg in de avond werkt niet ingedeeld wordt bij een nachtelijk hiphop- of techno-festijn. Deze mogelijkheid is zelden voorhanden bij vacatures in het dance- en concertencircuit.

Oog in oog met wereldberoemde artiesten
Bijna vanzelfsprekend bestaan er fijne bijkomstigheden bij het werken in een culturele omgeving, waarvan de noodzaak onlangs beschreven werd in dit artikel: werknemers krijgen een inkijkje in de muziekwereld, staan oog in oog met wereldberoemde artiesten en vooraan in de rij voor concertkaartjes, als deze al niet gratis bij te wonen zijn. Daarnaast is er voor diegenen die lange tijd thuis hebben gezeten weer wat aanspraak en heerst er bij concertzalen altijd een opgewonden sfeer van gezonde spanning in aanloop naar het volgende evenement. Overigens zijn bij theaters en podia in de hele omgeving ook vrijwilligersfuncties beschikbaar, die niet misstaan op een cv en voor nuttige werkervaring zorgen.

!