Logo vierklank.nl
Directeur Rob Schouw verheugt zich op een corona-vrij seizoen in het Kunstenhuis.
Directeur Rob Schouw verheugt zich op een corona-vrij seizoen in het Kunstenhuis. (Foto: )

Kunst: het voedsel voor de ziel

Het KunstenHuis De Bilt-Zeist verheugt zich op een nieuw seizoen vol dans, muziek, theater en beeldende kunsten: dat is de boodschap, die Rob Schouw, de bevlogen directeur van het culturele centrum, wil uitdragen in deze wat hoopvollere tijden.

‘Nu er veel meer mogelijk is staan we in de startblokken om met volle kracht vooruit te gaan’, zegt Schouw. ‘Sterker nog, we doen er de komende tijd een schepje bovenop. Na dit moeilijke coronajaar gaan we de achterstanden wegwerken in een langere kennismakingsperiode voor nieuwe leerlingen, er komen extra kinderactiviteiten, omdat vooral zij onze lessen node hebben gemist, en er komen zomeractiviteiten voor kinderen die niet op vakantie gaan en graag creatief bezig willen zijn’.

Voedsel
‘We hebben gemerkt dat onze leerlingen de lessen erg gemist hebben,’ zegt Schouw. ‘Niet alleen door de enthousiaste reacties bij het weerzien, dat nu weer mag, maar ook doordat maar liefst 90 procent van de cursisten ons trouw is gebleven en de lessen online is blijven volgen, wat meteen een groot compliment aan onze medewerkers is: door hun extra inzet, betrokkenheid en harde werken is de culturele gemeenschap van De Bilt in stand gebleven. Toen een jaar lang bijna niets meer kon merkten we pas hoe belangrijk de kunst en cultuur zijn: ze zijn veel meer dan gewoon een hobby, het plezier van het samen schilderen of toneelspelen, of op een leuke manier iets leren: Kunst is het voedsel voor de ziel. We gaan er alles aan doen om na de zomer met vernieuwde energie de kunst en cultuur weer uit te dragen in De Bilt. Iedereen is weer van harte welkom!’         (Peter Schlamilch)

Meer berichten