Logo vierklank.nl
Foto:

Op vakantie, zo pak je jouw tas goed in

Een rugzak of koffer inpakken is voor heel wat reizigers een stressvol klusje. Moet je je kleding opvouwen of oprollen om de minste ruimte in te nemen? Moet je alles in plastic tassen doen om je tassen op orde te houden? Moet je vacuüm zakken gebruiken, scheelt dat veel ruimte? Geen paniek! Doe met onderstaande tips je voordeel.

Een koffer inpakken of een rugzak vullen gaat stukken relaxter als je eerst dingen hebt gecheckt. Maak een paar dagen van tevoren een lijstje met dingen die je mee wilt nemen. Alle spullen die je dagelijks gebruikt schrijf je op je lijstje. Iedere keer als je iets pakt wat je nodig hebt en wat nog niet op je lijstje staat schrijf je erbij. Zo heb je na een paar dagen overzicht en ga je niets vergeten.

Controle is the key
Leg op een bed, tafel of bank spullen die je mee wilt nemen op reis. Pak daar je lijstje bij en controleer of je alles hebt klaarliggen of dat je juist te veel of te weinig dingen wilt meenemen. De aspirant reiziger die stress heeft bij het inpakken, zijn ook degene die al te snel te veel inpakken. Kijk van tevoren welke kleding er bij elkaar past en of je de kleding kan combineren. Zo kan je op vakantie diverse setjes dragen en neem je niet te veel kleding mee. Leg de kleding die te veel is direct terug in de kast. 

Je kan sommige shirts best weer wegleggen als je wat extra accessoires meeneemt. Zo leuk je een shirtje op en kan je die meerdere keren dragen. Als je naar een tropisch land gaat heeft het weinig zin om truien mee te nemen. Pak daarom kleding die past bij de reisbestemming. Neem voor een frisse avond gewoon een vest mee, dat is voldoende.

Rugzak
Ben je van plan een rugzak mee te nemen in plaats van een koffer, rol je kleding dan op. Het neemt op die manier minder ruimte in en de kleding kreukelt niet snel. Als je in een rugzak stapeltjes kleding stopt heb je de kans dat dit naar beneden zakt en je al je kleding gekreukeld uit de rugzak haalt. Slaap je in een hostel of in een slaapzaal dan is een stoffen tas fijner om mee te nemen, omdat die niet veel lawaai maakt als je de kamer in komt en iedereen al ligt te slapen.

Reisverpakkingen
Beperkt de inhoud van je toilettas met reisflesjes. Het is vaak niet nodig om grote flessen mee te nemen en het scheelt je weer een hoop gesjouw. Deze flesjes zijn superhandig want je kan ze gewoon bijvullen en ze dus hergebruiken op jouw reizen. Boeken nemen een hoop plaats in de koffer of in je rugzak. Het is veel handiger een e-reader mee te nemen. Je kan trouwens ook een E-book op jouw telefoon of iPad lezen, dat scheelt ook weer een hoop gesjouw. Ga je wat langer op vakantie dan kan het handig zijn wasmiddel mee te nemen. Je kan makkelijk een handwasje doen of even naar een wasserette lopen.

Handbagage
Heb je een lange vliegreis gaat maken mag je vaak beperkt gewicht meenemen in je koffer of rugzak. Maak daarom optimaal gebruik van je handbagage. Deze Cowboysbag is daar echt geschikt voor. Natuurlijk kan je ook gewoon veel spullen in jouw schoudertas stoppen. Neem je een laptop mee zorg dan dat je een grote laptoptas bij je hebt zodat je er nog wat extra spullen in kan stoppen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag je namelijk heel wat kilo’s aan handbagage meenemen. 

Meer berichten