Logo vierklank.nl
Een hele uitdaging voor de kinderen om gezekerd een route hoog boven de grond in het klimbos af te leggen.
Een hele uitdaging voor de kinderen om gezekerd een route hoog boven de grond in het klimbos af te leggen. (Foto: )

Julianaschool in Bilthoven

Bij de Julianaschool vindt men het belangrijkste, dat de kinderen weer allemaal naar school mogen. De leerkrachten zijn daar heel duidelijk in. De kinderen vinden het heerlijk, dat zij hun klasgenootjes weer dagelijks ontmoeten op school. Zoals eigenlijk op alle scholen naar voren komt zijn er kinderen, die thuis veel hebben kunnen doen en veel geleerd hebben. Er zullen ook kinderen zijn waarbij dit niet zo goed is gelukt. Dat is heel wisselend gegaan en hangt af van het kind en de ouders. De leerlingen hebben zoveel mogelijk online extra ondersteuning gekregen.

door Kees Diepeveen

‘Over de resultaten van deze thuisperiode kunnen we nog niets zeggen’; aldus Ella Prins directeur van de Julianaschool, ’Daar is het nog veel te kort voor geleden. Wij hebben de kinderen goed gevolgd. Het werk dat ze thuis hebben gemaakt is teruggekomen evenals alles wat zij digitaal hebben gemaakt. Dit is allemaal verwerkt. Naar mijn idee gaat het om de algemene vraag: is er achterstand opgelopen? Dat kunnen wij nu nog niet zeggen’.

Vervolgonderwijs

Voor de leerlingen van groep 8 heeft de coronacrisis de keuze en het advies voor vervolgonderwijs niet beïnvloed. De schoolkeuze is voor en tijdens de corona in orde gemaakt. Zij hebben dit jaar geen Cito-eindtoets gedaan. De keuze komt tot stand door de schoolresultaten. Ella Prins: ‘De Citotoets is vaak een bevestiging van wat je al weet. In de meeste gevallen klopt dat gewoon!’ De kinderen van de groepen 7 krijgen veelal het voorlopig advies voor de zomervakantie. Dit hebben we nu over de vakantieperiode heen getild om alle gegevens gedegen te kunnen verzamelen. Deze gesprekken worden live gedaan met de leerkracht, de ouders en het kind. Bewust niet online! De gesprekken staan voor september gepland’.

Klimbos

De Julianaschool heeft veel eindactiviteiten ondernomen dit afsluitende schooljaar. Er is niets wat niet is doorgegaan van de al geplande activiteiten. Er zijn juist activiteiten bijgekomen, die anders niet werden gedaan. Ella Prins: ‘Ik noem daarbij het bezoek aan het Klimbos! Twee extra luxe ontbijtjes voor de kinderen verzorgd door een restaurant uit het dorp en een lunch op een terras bij een pannenkoekenrestaurant! Maar ook een karaoke-spektakel in de gymzaal van de school. Natuurlijk rekening houdend met de regels van het RIVM’. 

Live Stream

Het afscheid van de groepen 8 gaat gewoon door hetzij in aangepaste vorm. De musical met het officiële deel en een deel met persoonlijke toespraken wordt rechtstreeks uitgezonden via kerkomroep, You Tube en Live Stream. De ouders kunnen hier deels bij aanwezig zijn. Alle kinderen van de school kunnen vanuit hun eigen klaslokaal meekijken! ‘Ook het Kamp is doorgegaan in aangepaste vorm en dit keer zonder ouders’ aldus Ella Prins. ‘We hebben een heel programma georganiseerd en met de leerlingen geslapen in school. Een onderdeel van het programma was een officieel vier-gangen-afscheids-diner op CHIQUE. We hebben in deze periode echt gedacht in kansen en mogelijkheden, zoals onze school dat eigenlijk altijd doet. Maar één ding weet ik zeker: Onze groep ‘achters’ vergeten 2020 nooit meer!’

Meer berichten