Evi (D1), Oona (D2), Jinthe (D2) en Faas (F) korfballen thuis.
Evi (D1), Oona (D2), Jinthe (D2) en Faas (F) korfballen thuis.

Nova maakt zich klaar om open te gaan voor de jeugd

Sport

‘We mogen weer!’ Dat was de reactie van veel sportclubs op de regeringsmededeling van 21 april. Kinderen tot en met 12 jaar mogen weer georganiseerd samen sporten en kinderen van 13 tot en met 18 jaar mogen dit ook, maar op 1,5 meter van elkaar. Hoe organiseer je dit veilig en hoe korfbal je op 1,5 meter van elkaar? 

Korfbalvereniging Nova is druk bezig met de voorbereidingen om veilig en succesvol open te gaan voor de jeugdteams. Veel jeugdleden staan te trappelen om weer te beginnen met korfballen. De afgelopen weken hadden de leden wel de mogelijkheid om thuis te korfballen met het materiaal van de club, maar sporten in teamverband is uiteraard vele malen leuker. 

Protocol
NOC*NSF en het KNKV kwamen met een ‘protocol verantwoord sporten’ om sportclubs te helpen conform de maatregelen open te gaan. Om op 29 april weer te mogen trainen, moeten er veel voorbereidingen worden getroffen. Zo moeten er routes op het terrein worden uitgezet zodat iedereen veilig het terrein kan betreden en verlaten, er moeten time-slots worden vastgesteld zodat verschillende teams niet tegelijkertijd het terrein op en af moeten, en de materialen moeten na elke training worden gedesinfecteerd. 

In de week van 29 april zal Nova eerst opengaan voor leden om te kijken of alle maatregelen correct kunnen worden uitgevoerd. Mocht dit allemaal goed verlopen, dan wil de club ook graag niet-leden de mogelijkheid geven om weer lekker te sporten met leeftijdsgenoten.