Stichtsche Wolven verdedigen sterk tegen Rugby Club West Friesland en winnen hun tweede wedstrijd van de dag.
Stichtsche Wolven verdedigen sterk tegen Rugby Club West Friesland en winnen hun tweede wedstrijd van de dag.

Stichtsche Rugby-winst in Zaandijk

Sport

De U12 jeugd van de Stichtsche Rugby Football Club deed goede zaken afgelopen weekend. In het pittoreske Zaandijk werden twee van de drie wedstrijden glorieus gewonnen. 

Het team speelde ijzersterk onder een mooi lentezonnetje. De eerste partij tegen thuisclub Zaandijk was een mooie opwarmer van de dag. Veel overgooien (passes) en goede aanvallen leiden tot een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. 

Hoe anders was de tweede partij tegen topper Haarlem. Hier moesten de Wolven alle zeilen bijzetten in de verdediging om de snelle aanvallen van Haarlem te stoppen. Al met al werd er goed tegenstand geboden maar Haarlem was met recht de winnaar van deze wedstrijd. Stichtsche leerde veel van deze partij en liet dat direct zien in de derde en laatste wedstrijd van de dag.

De laatste twintig minuten was Rugby Club West Friesland uit Den Helder de tegenstander. De verdediging van Stichtsche was zeer goed ingespeeld, snel en met gerichte tackels op West Friesland kwam er geen tegenstander door. Met een paar goede rucks en mauls wisten de Wolven een aantal keer de bal te veroveren om vervolgens in de aanval te gaan. De bekende Squeeze yell van het team na de tweede winst van de dag klonk luid en duidelijk in Zaandijk.          (Toine van der Poel)