Hoogstaand voetbal, maar geen punten. Foto: fotowillemsen.nl

Geen punten voor FC De Bilt

Sport

De gerenommeerde club AFC uit Amsterdam heeft ook een heel behoorlijke zaterdagtak en het eerste van de zaterdag kwam op 7 maart op bezoek bij FC De Bilt.

AFC is dit jaar een degelijke middenmoter en wist in de heenwedstrijd met 3-2 van FC De Bilt te winnen. In de slotfase wist toen de Amsterdamse keeper op miraculeuze wijze de punten in de hoofdstad te houden.

Jl. zaterdag om 14.00 uur gaven de spelers elkaar geen hand maar een vriendschappelijke boks en daarna begon een boeiende wedstrijd. In de eerste twintig minuten was FC De Bilt duidelijk de bovenliggende partij en had het drie keer een goede kans om op voorsprong te komen, maar zoals dit seizoen vaker ontbrak de scherpte. In de 24e minuut verspeelde FC De Bilt op het middenveld de bal en daar profiteerde AFC van door met een goede pass een van de aanvallers op de Biltse keeper af te sturen. De Amsterdamse aanvaller rondde de kans heel doeltreffend af. Daarna golfde het spel over en weer; echt een wedstrijd die alle kanten op kon.

Na rust weer een sterk FC De Bilt en na vijf minuten scoorde Milan Hoeffnagel de gelijkmaker. Erop en erover, daar leek het op. Kort daarna kreeg AFC, net buiten de zestienmeter een vrije bal en die werd prima ingeschoten. Martijn Scholman raakte de bal nog wel, maar net niet genoeg om hem tot corner te verwerken en dus stond FC De Bilt met 1-2 achter. De tweede helft was echt boeiend en FC De Bilt voetbalde prima, maar ook vandaag lukte het niet om de verdiende punten binnen te halen. De keeper van AFC heeft net als in de uitwedstrijd zijn ploeg gered door weer enkele sublieme reddingen te verrichten.

Aan het veldspel en de inzet van FC De Bilt ligt het niet, maar op de ranglijst is daar weinig van te zien; nog negen wedstrijden te gaan en er zijn dus nog heel wat punten te halen.

De komende weken volgen de uitwedstrijden tegen BOL en Argon en op 28 maart komt HSV Zuidvogels op bezoek.